Kennis
| Infrastructure

Wat komt er kijken bij de IT-inrichting van een verzamelplek voor succesvolle bedrijven?

Een duurzame, multifunctionele en toekomstgerichte plek, waar niet alleen werken WORK, maar ook wonen STAY en recreëren SPARE samenkomen. Onder de naam PITground wordt het voormalige DSM-gebouw in Sittard door eigenaar Mulleners Vastgoed omgetoverd tot een inspirerende verzamelplaats voor grote en kleine bedrijven. Van multinationals tot zzp’ers. De indeling en inrichting van het pand bevorderen de onderlinge samenwerking en communicatie. Daar hoort een veilige IT-infrastructuur bij, die perfect aansluit op haar ‘bewoners’ en bezoekers.

In ons vorige artikel lees je meer over hoe we samen met Mulleners Vastgoed tot een concreet projectplan voor deze IT-infrastructuur kwamen. Hieronder nemen we je mee in de concrete uitvoering hiervan. Want wat komt er eigenlijk kijken bij de IT-inrichting van deze verzamelplek voor succesvolle bedrijven?

Custom wifi-infrastructuur
Op de eerste plaats is het belangrijk dat medewerkers van alle bedrijven zorgeloos aan de slag kunnen met hun werk. Daarvoor hebben we een geheel op maat gemaakte wifi-infrastructuur aangelegd die aansluit op de behoeften en wensen van de diverse huurders. Daarbij hoort ook het inrichten en installeren van de centrale patchruimtes voor de telefonie en netwerkvoorzieningen én beveiligde wifi voor de toekomstige buitenterrassen.

Veilig netwerk voor elk type gebruiker
Veiligheid staat uiteraard voorop; de verschillende bedrijfsnetwerken zijn dan ook gesegmenteerd. Zo zijn er vergadernetwerken, is er een gastennetwerk en een netwerk voor de publieke ruimten. Gasten komen dus niet zomaar op het netwerk van een bedrijf.

Infra voor digitale toegangscontrole
Niet alleen de digitale- maar ook de fysieke veiligheid binnen het pand is een belangrijk aandachtspunt. Deze is volledig geautomatiseerd middels toegangspasjes en een smartphone app. Stepco realiseerde de infra voor de toegangscontrole welke wordt toegepast bij het toetreden van de kantoren, vergaderruimtes en enkele publieke ruimtes. Hieronder vallen ook de sportfaciliteiten, parkeerplaatsen en de fietsenstalling.

Optimaal vergaderen: hybride én fysiek
De afgelopen jaren is de vergadercultuur met relaties en collega’s veranderd. Online, offline en hybride bespreken en delen we zaken met elkaar. De gemeenschappelijke vergaderruimtes van PITground worden zo ingericht dat gebruikers van alle gemakken zijn voorzien. Audiovisuele middelen met helder geluid en haarscherp beeld die je via elk device gemakkelijk kunt bedienen en waarmee je eenvoudig Microsoft Teams meetings, online webinars en hybride evenementen kunt organiseren.

Onze collega’s van Help-IT zorgden voor touch en non-touch schermen inclusief hoogwaardige en gebruiksvriendelijke Video Conferencing Systemen, Wireless Presentation systemen en Audio Conferencing.

Kortom: PITground is volledig ingericht als werkplek van de toekomst, waarbij ontmoeten en verbinden en inspireren centraal staan. Met verschillende soorten werkplekken, van flex tot vast en het gebruik van plug & play vergaderruimtes zodat ondernemers, medewerkers en bezoekers zorgeloos hun werk kunnen doen.

 

Wilt u ook altijd en overal veilig kunnen werken?

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat we voor u kunnen doen!

Neem contact op

Deel dit artikel