Kennis
| Workplace

Stepcolumn – ‘Team(s)building’

Office 365 heet vanaf 21 april Microsoft 365. Ook de kantoorpakketten voor consumenten krijgen die benaming. Met deze stap brengt Microsoft zowel de zakelijke pakketten als die voor consumenten onder één paraplu. Ook de zakelijke chat- en samenwerkingstool Teams die ook (video)bellen en email omvat, komt beschikbaar voor consumenten. Dagelijks gebruiken meer dan 44 miljoen mensen Teams (bron: microsoft.com).

Microsoft Teams in een notendop

Teams is dusdanig gebouwd zodat u cruciale kennis snel kunt delen en tegelijkertijd iedereen op de hoogte houdt. Het is een plek die u misschien nu alleen gebruikt voor interne communicatie, maar zeker ook ingezet kan worden als een plek waar u samen met klanten kunt bellen, ontmoeten, chatten en samenwerken. Alle online documenten die u als groep nodig hebt, liggen onder handbereik. Teams zorgt ervoor dat alles wat een team bij het werk kan gebruiken voor het grijpen ligt. Dat is handig en scheelt veel tijd. Het samenwerken aan documenten, bijvoorbeeld een belangrijke offerte, gaat gemakkelijk omdat alles in één app zit. Iedereen heeft altijd de laatste versie van een document.

Teams voor iedereen

Binnen Stepco hebben wij de eerste kwartaalmeeting van dit jaar virtueel bijgewoond. Vandaag hebben we digitaal afscheid genomen van een dierbare collega die met verdiend pensioen gaat. Maar als we om ons heen kijken zien we virtuele klaslokalen ontstaan waar docenten in contact komen met hun leerlingen. Leerlingen die hun huiswerk online inleveren. Artsen en verpleegkundigen nemen essentiële consulten online af. Medewerkers in fabrieken werken hard om de broodnodige medische benodigdheden te produceren. En we gebruiken Teams om het te doen. Een manier waardoor u gemakkelijker kunt communiceren, samenwerken en data delen. En nog het meest belangrijke… door de integratie met alle Office apps is er sprake van een beveiligde samenwerking. De kracht van eenvoud en verbinding!

Zullen wij ook gaan samenwerken?

Deel dit artikel