Kennis
| Workplace

Succesvolle Windows 10 implementatie voor WML

Veel organisaties lopen achter de feiten aan als het gaat om het upgraden van hun besturingssystemen door een gebrek aan interne middelen, vaardigheden, tijd en budget, wat grote risico’s met zich mee kan brengen. Dit geldt niet voor WML, zij startte vorig jaar een grootschalig project ‘Next device 2.0’ en implementeerde Windows 10 op alle devices. En succesvol wel te verstaan, momenteel werken alle WML-ers (500 gebruikers over 40 locatie) met Windows 10 op hun eigen gekozen device. Met geavanceerde bescherming tegen moderne beveiligingsrisico’s en uitgebreid beheer en controle over apparaten en apps helpt Windows 10 ervoor dat WML slimmer kan werken binnen de steeds veranderende werkomgeving.

Stepco/Help-IT startte in Mei 2018 al met de voorbereidingen voor Office 365, Exchange online en het bijwerken van de Office licenties bij WML. Daaropvolgend is men gestart met voorbereidingen te treffen voor de implementatie van Windows 10. Deze voorbereiding was nodig voor het project ‘Next device 2.0’, wat van start ging begin 2019. Bij WML zijn in totaal vijf Fte (waaronder twee collega’s van Help-IT) bezig geweest om 500 gebruikers over 40 locatie om te zetten naar Windows 10. De ondersteuning die Help-IT bood in dit belangrijke project was:

  • Begeleiding en advies bij het keuzetraject binnen ‘Next device 2.0’, waarbij iedere WML-er een eigen type device mocht kiezen.
  • Het klaarmaken & uitleveren van de nieuwe devices incl. image plaatsen met persoonlijke profielen van de eindgebruiker.
  • CMDB compleet maken met nieuwe gegevens & het verwerken van de oude hardware
  • Topdesk updaten met nieuwe gegevens van de ingezette devices

Help-IT was tevens verantwoordelijk voor de rechtstreekse communicatie met de eindgebruiker & de overdracht van de nieuwe devices. Afgelopen augustus 2020 is dit project voor Help-IT succesvol afgerond.

WML, voluit NV Waterleiding Maatschappij Limburg, is de drinkwaterleverancier voor alle, ruim 500.000 huishoudens in Limburg. Daarnaast levert WML leidingwater aan zo’n 15.000 bedrijven.
Ruim 400 WML-ers werken elke dag aan het winnen, zuiveren en leveren van Limburgs drinkwater. Dat hun klanten het vanzelfsprekend vinden dat er op elk moment de dag vers drinkwater uit de kraan komt, beschouwen ze als een compliment. www.wml.nl

 

Deel dit artikel