Nieuws

Stepco treedt toe tot de Trustteam Group

Stepco en Trustteam Group

Stepco treedt toe tot de Trustteam Group, die hiermee haar groeiambitie in de BeNeLux bevestigt

Sittard, Nederland, 7 juni 2023 – Stepco en de Belgische Trustteam Group bundelen hun krachten. Door de overname van Stepco zet Trustteam Group een nieuwe, beslissende stap in haar groeiambitie voor de Nederlandse markt. Trustteam Group is nu gevestigd in de BeNeLux, Frankrijk en Roemenië. Deze strategische samenwerking versterkt de expertise en kwaliteit van dienstverlening op het gebied van cybersecurity en cloudontwikkeling.

De komst van Stepco versterkt onze expertise en onze kwaliteit van dienstverlening op het gebied van cybersecurity en cloudontwikkeling. Stepco heeft in de voorgaande jaren een onmiskenbare positie uitgebouwd als Managed Service Provider voor kleine en middelgrote bedrijven in Zuid-Nederland. We versterken hierdoor ook onze nabijheid bij onze klanten in de directe omgeving. We danken Bob Serneels en het managementteam voor het vertrouwen en heten de ruim 100 Stepco-medewerkers van harte welkom in de Trustteam Group, aldus Pieter Spiesschaert, CEO van de Trustteam Group.  

Het samengaan van Trustteam Group en Stepco resulteert in een gecombineerde omzet van meer dan 120 miljoen euro, met bijna 500 medewerkers verspreid over vijf landen. Hierbij is tevens de recente overname van System Solutions in Luxemburg opgenomen, die momenteel wacht op de definitieve goedkeuring van de Luxemburgse financiële toezichthouder (CSSF).

We zijn verheugd om toe te treden tot de Trustteam Group. Deze overname brengt twee bedrijven samen met een gedeelde visie, gedeelde waarden en een sterke focus op het leveren van hoogwaardige IT & Security diensten en oplossingen aan klanten. We zijn enthousiast over de kansen die deze overname met zich meebrengt en we kijken ernaar uit om samen verder te werken aan het leveren van innovatieve oplossingen aan onze klanten”, aldus Bob Serneels, CEO van Stepco.

De overname van Stepco is de vierde operatie sinds de investering van Rivean Capital in juli 2022. Deze nieuwe stap onderstreept de ambitieuze groeistrategie van de groep om een leider te worden in IT-managed services met een focus op MKB-bedrijven in de BeNeLux en Frankrijk.

Wat betekent deze overname voor Stepco klanten?

Stepco klanten zijn uiteraard verzekerd van de uitzonderlijke IT & Security services en -ondersteuning, die zij van ons gewend zijn. Deze transactie geeft jou als klant toegang tot het volledige, gezamenlijke portfolio van Trustteam Group en Stepco, met een nog breder aanbod van diensten, technologieën en expertise. De teams van Trustteam Group en Stepco zullen nauw samenwerken om een vlotte integratie van Stepco in de Trustteam Group te waarborgen. Je kunt erop vertrouwen dat je dezelfde hoogwaardige service blijft ontvangen, zonder enige negatieve invloed van deze overname op je dagelijkse werkzaamheden. Het volledige Stepco management blijft aan boord en kijkt met veel vertrouwen naar de gezamenlijke toekomst.

“We stellen je loyaliteit en vertrouwen in Stepco als jouw IT & Security dienstverlener zeer op prijs. We kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking voort te zetten”, aldus Bob Serneels.

Heb je vragen over de overname?

We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt over de recente overname van Stepco door Trustteam Group. Jouw tevredenheid en succes blijven onze hoogste prioriteit en we streven ernaar om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met je vertrouwde contactpersoon of via ons contactformulier. Ons team staat voor je klaar.

Over Trustteam

Trustteam is een toonaangevende IT managed services provider, gespecialiseerd in cloudoplossingen, infrastructuur, netwerken, beveiliging, software, VoIP en support. Met twee ISO 27001 en HDS gecertificeerde datacenters voldoet Trustteam aan de strengste eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Trustteam werd in 2002 opgericht door Stijn Vandeputte en heeft 15 kantoren verspreid over België, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië. Met inmiddels meer dan 7000 actieve klanten is Trustteam een belangrijke speler op de IT-dienstenmarkt.

Voor meer informatie: www.trustteam.be

Over Rivean Capital

Rivean Capital is een toonaangevende Europese private equity-investeerder met een focus op mid-market transacties, met activiteiten in de DACH-regio, de BeNeLux en Italië. Rivean beheert fondsen van meer dan 3 miljard euro en heeft kantoren in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Zürich en Milaan. Sinds de oprichting in 1982 ondersteunen zij meer dan 250 bedrijven bij het realiseren van hun groeiambities.

Voor meer informatie: www.riveancapital.com

Deel dit artikel