Kennis
| Workplace

Stepco realiseert 1600 nieuwe werkplekken voor CBS

Het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) onderzoekt en verzamelt data over zo ongeveer alles wat met onze samenleving te maken heeft. Om het flexibel werken nog makkelijker te maken voor de ruim 2000 medewerkers, ontstond de behoefte voor een groot aantal vernieuwde flexibele werkplekken. Het CBS koos voor Stepco als betrouwbare partner voor het uitrollen van 1600 nieuwe werkplekken voor de vestigingen in Den Haag en Heerlen.

Een veilige en toegankelijke werkomgeving

Het CBS wil haar medewerkers optimaal in staat stellen om, zowel vanuit kantoor als vanuit huis te werken. Daar horen natuurlijk moderne digitale middelen bij, die het mogelijk maken om veilig te werken op diverse locaties. Elke medewerker kreeg een eigen laptop. Deze laptops moesten worden aangesloten op de ARBO verantwoorde werkplekken op kantoor, die daarvoor werden voorzien van docking stations, nieuwe monitoren, toetsenborden en muizen. Hiermee werd bij het CBS een heel nieuwe werkomgeving gecreëerd. Om elke medewerker een omgeving te bieden waarin zij veilig en vanaf elke locatie kunnen werken.

“Voor dit project hebben wij gebruik gemaakt van de dienst Help-IT van Stepco. Zij hebben zich in dit project als een flexibele partner opgesteld. Op verzoek van het CBS heeft Help-IT het project in vieren gesplitst, zodat het aantal vernieuwde werkplekken gelijke tred hield met het aantal verstrekte laptops. De laptops die zijn voorzien van het Microsoft Windows besturingssysteem konden eenvoudig worden aangesloten op de door Help-IT geplaatste nieuwe werkplek, voorzien van een docking station, monitor, toetsenbord en muis.” – Titus Veenstra, Project Manager bij CBS

CBS kiest voor kennis en ervaring

Je kunt je voorstellen dat het een behoorlijke klus is om 1600 werkplekken te vernieuwen. Het CBS ging op zoek naar een betrouwbare partij die hen kon helpen bij dit omvangrijke project, omdat zij er zelf simpelweg de mankracht niet voor hadden. Tijdens de eerste kennismaking werd direct duidelijk dat Stepco, de partij was om dit project aan toe te vertrouwen. De kennis en expertise waren doorslaggevende factoren voor deze keuze.

“In het voortraject heeft Help-IT ons geadviseerd over de beste manier om de nieuwe werkplek in te richten. Door gebruik te maken van kabelmanagement-componenten werd er een einde gemaakt aan de kabel chaos rondom de werkplek.” – Titus Veenstra, Project Manager bij CBS

Meer dan alleen nieuwe apparatuur leveren

Het vernieuwen van 1600 werkplekken behelst meer dan het plaatsen van nieuwe apparatuur. Stepco heeft het CBS compleet ontzorgd van het opruimen van de oude apparatuur tot en met het wegwerken van de kabels. Dat houdt concreet in dat Stepco onderstaande diensten heeft geleverd tijdens dit project.

1. Clean IT
De zakelijk gebruikte apparatuur wordt fysiek van de werkplek verwijderd en gerecycled.

2. Wipe IT
Om te voorkomen dat bedrijfsgegevens op straat belanden of in handen vallen van cybercriminelen, wordt veilig en grondig alle data van de oude hardware verwijderd. Elk apparaat is gewiped en voorzien van een certificaat dat bewijst dat de data wipe, volgens strenge professionele normen, is volbracht. Lees meer over de werkwijze en het belang van data wiping.

3. Transport IT
Om de klant niet lastig te vallen met het opruimen van verpakkingsmateriaal, neemt Stepco ook dit voor haar rekening. Alle materialen worden uitgepakt en het verpakkingsmateriaal wordt verantwoord afgevoerd. In speciale cases wordt de nieuwe hardware veilig naar het nieuwe adres gebracht.

4. Install IT
De nieuwe apparatuur wordt op de juiste plek geplaatst en aangesloten. Indien nodig worden kabels weggewerkt, zodat de werkplek direct klaar is voor gebruik.

5. Supervise IT
Bovenstaande stappen worden uitgevoerd onder begeleiding van onze projectmanager die het project coördineert, zaken afstemt met de klant en ervoor zorgt dat alle taken binnen de afgesproken termijn worden gerealiseerd.

Benieuwd naar onze expertise?

Ben je na het lezen van deze case nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening Help-IT of heb je een soortgelijk vraagstuk waar je hulp bij kunt gebruiken? Laten we kennismaken! Neem vrijblijvend contact op met Ron Hermse of Mick Huising voor meer informatie.

Lees ook onze blog over data wiping waarin we toelichten wat de gevaren zijn van het vervangen van oude hardware zonder te wipen.

Deel dit artikel