Nieuws

Stepco neemt Xillion ICT Solutions over

Sittard, 2 juni 2022 – Stepco neemt IT-dienstverlener Xillion ICT Solutions over. Xillion ICT Solutions is gespecialiseerd in het inrichten en beheren van IT-systemen, cloud diensten en bedient voornamelijk mkb-bedrijven in Limburg. Met deze overname versterkt Stepco haar positie in de Euregio op het gebied van cybersecurity en IT-oplossingen.

Stepco is verheugd met deze stap en verwelkomt zowel de medewerkers als de klanten van Xillion ICT Solutions met open armen. “Wij groeien opnieuw sinds begin 2020 en verbreden hiermee onze kennis en klantgerichte diensten, in cybersecurity en IT. Wij kijken ernaar uit om ons strategisch verder te versterken en Xillion past perfect in deze visie. Jean Huveneers en Roel Claessen hebben een mooi bedrijf en team uitgebouwd. Zij kiezen op een logisch moment om terug te gaan naar hun passie”, aldus Bob Serneels, CEO van Stepco.

“Met deze overname vergroten en versterken we ons multidisciplinair klantgericht team, wat een voordeel is voor onze bestaande en nieuwe klanten”, geeft Bob aan. Stepco kan direct al mooie oplossingen bieden op het gebied van cybersecurity, waar nu een grote vraag ligt vanuit Xillion haar klanten. Omgekeerd levert Xillion aanvullende diensten, die nu nog geen onderdeel zijn van het dienstenportfolio van Stepco. Het zijn complementaire bedrijven die elkaar én hun positie binnen de Euregio versterken. ”We kijken er naar uit om met onze nieuwe collega’s aan de slag te gaan en waarde te creëren voor de klanten”, aldus Bob. Het toevoegen van de medewerkers van Xillion bij de vestiging in Sittard, zorgt voor een natuurlijke samensmelting van beide organisaties.

“Met deze overname vergroten en versterken we ons multidisciplinair klantgericht team, wat een voordeel is voor onze bestaande en nieuwe klanten” – Bob Serneels CEO van Stepco

“Met de overname door Stepco kunnen wij weer terug naar onze passie en waar we energie van krijgen, namelijk ons focussen op de projecten en de techniek in plaats van het runnen van het bedrijf”, aldus Roel Claessen, CEO van Xillion. Bij de keuze voor een overnamepartner was het voor de eigenaren belangrijk dat het zowel voor de klanten, als de medewerkers, een stap vooruit zou zijn. Dankzij deze stap krijgt het personeel de mogelijkheid verder te groeien in een grotere Limburgse organisatie, die het HR-beleid goed op orde heeft. Ook voor Xillion haar klanten heeft deze overname toegevoegde waarde, door bijvoorbeeld de bij Stepco aanwezige certificeringen. “Roel en ik zien Stepco als de aangewezen partner om Xillion over te nemen”, geeft Jean Huveneers aan, technisch directeur van Xillion.

Over Stepco

Stepco is al ruim 25 jaar expert op de gebieden cybersecurity, cloud en workspace management. Met vestigingen in Nederland, België en Duitsland bedienen zij middelgrote tot grote bedrijven in diverse branches. In een snel veranderende wereld waar digitalisering de basis is van elk proces, krijgen organisaties steeds meer te maken met nieuwe online bedreigingen. Stepco garandeert klanten altijd een beschikbare en veilige IT-omgeving, waar en wanneer zij ook werken. Stepco Security driven IT.

Deel dit artikel