Kennis

Secure IT: de techniek én de gebruiker maken het verschil

Stepco helpt opdrachtgevers met hun IT Security. Daarbij gebruiken wij een beproefde methode. Die is gebaseerd op vier IT-pijlers: Scan IT, Secure IT, Run IT en Help IT. Deze resulteren in het beste uitgangspunt voor IT Security in jouw organisatie. In vier blogs leggen we uit waarom. Hieronder lees je blog 2 uit onze serie: Secure IT.

Governance en adoption

In onze vorige blog las je over Scan IT, de fase vóór Secure IT. Een belangrijk zaadje voor een succesvolle Secure IT-fase planten we al in de scanfase, door daar ook al aandacht te besteden aan governance en adoption. Dit zijn belangrijke aandachtsgebieden tijdens ons werk. Ze betekenen IT-bedrijfsbeleid maken, en gebruikers enthousiasmeren die straks met de vernieuwde IT-omgeving gaan werken. Governance en adoption zijn zelfs zo belangrijk, dat we ze in alle vier de pijlers laten terugkomen, dus ook in de vervolgfasen Run IT en Help IT.

5 stadia

Onze werkzaamheden in de Secure IT-fase hebben vijf stadia: ontwerpen (het vaststellen van vereisten en specificaties van de architectuur); bouwen (daadwerkelijk het ontwerp creëren); implementeren (de oplossing in de productieomgeving plaatsen en integreren); configureren (de oplossing instellen zodat het optimaal en veilig functioneert, maar ook proactief ongewenste toegang via andere apparaten blokkeren) en migreren (systemen en gegevens van de ene naar de andere omgeving verplaatsen). In elke fase maken wij gebruik van nieuwe, maar ook bestaande technieken en tools die zich in de praktijk hebben bewezen. Zij verhogen de kans op een succesvol Secure IT-traject en minimaliseren risico’s. In welke mate de vijf stadia moeten worden doorlopen hangt af van het type project.

Kat-en-muisspel

Het eindresultaat in de Secure IT-fase mag er zijn: een effectieve en veilige IT-omgeving waarin systemen continu worden gemonitord door up-to-date beveiligingssoftware, waarin gevoelige gegevens voor onbevoegden onbereikbaar zijn en waarin de kans op cyberaanvallen minimaal is. Het kat-en-muisspel in de cyberwereld kan natuurlijk iedere organisatie raken. Stepco is gespecialiseerd in het herkennen ván en adequaat reageren óp cyberhacks. Een combinatie van slimme maatregelen zorgt er daarnaast voor dat de impact van een inbraak minimaal is, en dat de kans op verdere schade klein blijft.

Positieve adoptie

Bij het bouwen of aanpassen van de IT-omgeving is nóg iets cruciaal: adoptie. Stepco maakt er veel werk van. Natuurlijk gaat het bij het vernieuwen van de IT-omgeving om het implementeren van technologie. Dat kun je de specialisten van Stepco gerust toevertrouwen. Wij zijn er echter van overtuigd dat het succes ook afhangt van de gebruikers zelf. Door hen tijdig te betrekken en te trainen, raken zij enthousiast om ermee aan de slag te gaan. Een positief adoptieproces zorgt voor een positieve grondhouding bij al jouw medewerkers ten opzichte van het nieuwe systeem. Het draagt ook bij aan soepele integratie, aan maximale efficiency en zorgt ervoor dat cruciale bedrijfsprocessen zo goed mogelijk kunnen doorgaan. Stepco maakt er werk van, elk implementatieproces weer.

Secure IT

Stepco is jouw partner in IT Security. Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen, en wat Secure IT voor jou betekent? Neem dan contact op en onze specialisten beantwoorden al je vragen.

 

Deel dit artikel