Nieuws

Nieuwe dienst: Security Risk Awareness

Security Risk Awareness 

Hacks, ransomware, datalekken en de AVG zijn dagelijks in het nieuws. Hackers bedenken voortdurend nieuwe manieren om systemen binnen te dringen en bij waardevolle bedrijfsgegevens te komen. Maandelijks worden er tientallen zwakke plekken in systemen ontdekt. Dat betekent dat een netwerk, dat gisteren nog veilig leek te zijn, vandaag opeens toch kwetsbaar is.  

Systemen en devices zijn vandaag de dag goed te analyseren en te beschermen. Maar hoe veilig werken de gebruikers van deze systemen? Goede informatiebeveiliging is alleen mogelijk met de juiste technologische beveiliging én medewerkers die op de juiste wijze handelen. Een belangrijke stap naar verbetering van de cybersecurity van een organisatie is bewustwording. Onze recent gelanceerde dienst Security Risk Awareness helpt jouw organisatie het risico op een cyberaanval te verminderen. Door kwetsbaarheden in systemen op te sporen, maar ook de menselijke firewall te activeren.  

Technologische beveiliging van systemen 

Met een goede beveiliging van de interne en online systemen, maak je het cybercriminelen extra lastig om toegang te krijgen tot waardevolle bedrijfsgegevens. Maar lastig betekent niet onmogelijk. Cybercriminelen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en slimmere hackmethodes. Door systemen – en hun beveiliging – periodiek na te lopen, worden kwetsbaarheden vroegtijdig gedetecteerd en de risico’s op een cyberaanval verkleind.  

 • Security scan

  Wij scannen de omgeving(en) van jouw organisatie, detecteren en nemen samen met jou de beslissing of ontdekte kwetsbaarheden acceptabel zijn of dat er actie ondernomen moet worden. In een overzichtelijk dashboard presenteren wij de risico’s met een toelichting in duidelijke taal. Indien gewenst gekoppeld aan de bekende normen en richtlijnen waaronder NEN7510, GDPR en ISO27001. Ongebruikelijke activiteiten worden gesignaleerd met een hackeralert. Dit alert herkent kenmerkend ‘hacker-gedrag’ op het netwerk en geeft een alarm wanneer dit gedrag wordt gedetecteerd.  

Medewerkers trainen voor een betere cyberweerbaarheid 

De security van een organisatie is zo sterk als haar zwakste schakel. Op het gebied van informatiebeveiliging zijn dit vaak de eigen medewerkers. Medewerkers klikken op links in phishing e-mails of delen bewust en onbewust informatie met onbevoegden. De betrokkenheid van medewerkers wat betreft informatiebeveiliging en privacy is voor veel organisaties een behoorlijke uitdaging. Dat komt doordat medewerkers zich vaak niet bewust zijn van de grote rol die zij spelen in de cyberweerbaarheid van de organisatie.  

 • Complete e-learning 

Met onze Security Risk Awareness e-learning geef je jouw medewerkers meer kennis van digitale veiligheid. Deze e-learning voorziet jouw medewerkers van de kennis en vaardigheden, die zij nodig hebben om zichzelf – en de organisatie – te beschermen tegen digitale bedreigingen. De e-learning is opgebouwd uit een serie korte trainingen van elk 12 minuten. Met behulp van geanimeerde video’s, praktijkvoorbeelden en praktische tips leren jouw medewerkers wat hun verantwoordelijkheden zijn op het gebied van informatiebeveiliging. 

Zo werkt Security Risk Awareness van Stepco 

 • Vulnerability scanner 
  Stepco scant 24 uur per dag, 365 dagen per jaar met haar Network Scanners naar mogelijke kwetsbaarheden in het netwerk. 
 • Webapplicatie security 
  Stepco beschermt kritische webapplicaties continu en zoekt naar mogelijke kwetsbaarheden in- en om webapplicaties.  
 • Compliancy audits
  Stepco ondersteunt in network security audits, scant volgens de laatste norm en draagt bij aan de compliancy van jouw organisatie. 
 • Hackeralert
  Dag en nacht bewaakt de hackeralert tegen cybercriminaliteit, zonder dat jij er omkijken naar hebt. 

Waarom kies je voor Security Risk Awareness van Stepco? 

Onze securityspecialisten bieden hulp en kennis op maat. Met gerichte scans en trainingen verhoog je de bewustwording op mogelijke risico’s binnen jouw organisatie. Met deze nieuwe dienst van Stepco zijn jouw medewerkers altijd op de hoogte van de digitale gevaren en weten zij hoe te handelen. 

 • Ondersteunt compliancy van jouw organisatie 
 • Uitgebreid scanners-arsenaal 
 • Duidelijk management dashboard 
 • Password en credential scanner

Wil je meer weten over Security Risk Awareness en meteen starten met het verbeteren van jouw cyberweerbaarheid? Neem gerust contact met ons op.  

Deel dit artikel