Nieuws

Meer tijd voor klanten met behulp van Uniserver

Stepco besteed IT-platform Uniserver uit

Meer tijd voor onze klanten met behulp van het IT-platform van Uniserver

Zelf investeren in een eigen infrastructuur-platform of outsourcen? Voor deze vraag stond Stepco twee jaar geleden. De keus viel op het laatste: outsourcen. Daaropvolgend kwam de tweede vraag: bij welke partij outsourcen? Cloudserviceprovider Uniserver bleek de aangewezen partij voor dit project. Na een succesvolle migratie delen wij onze ervaringen.

Uniserver biedt een flexibele IT-infrastructuur met zijn dienst ‘overname platformen’ en neemt ook bestaande hardware contracten over. Dat laatste levert Stepco een flinke besparing op, namelijk 10 procent op de Total Cost of Ownership (TCO). Een ander voordeel is dat onze technici tijd overhouden waardoor zij klanten nog beter kunnen bedienen.

Waarom outsourcen?

Voorheen beschikte Stepco over een eigen IT-infrastructuur. Waarom wordt er dan toch gekozen voor outsourcen? De toegevoegde waarde van een eigen datacenter werd onder de loep genomen, naar aanleiding van een vijfjarige investering in nieuwe hardware die er aan zat te komen. De voordelen van outsourcen wonnen het van opnieuw investeren in een eigen platform. Technici krijgen nu meer tijd om klanten een betere dienstverlening te bieden op bijvoorbeeld het gebied van cybersecurity. En een ander groot voordeel heeft te maken met capaciteit. Outsourcen ontneemt ons namelijk de noodzaak om voortdurend in afdoende capaciteit te investeren, wat veel geld en tijd kost.

De keuze voor Uniserver

Het uitgangspunt voor de zoektocht naar een geschikte partner voor dit project was toegevoegde waarde. En dat werd gevonden bij Uniserver. Na enkele gesprekken over de wensen en vereisten stelde Uniserver een voorstel op voor het overnemen van het platform inclusief het 24/7 beheer ervan. De Total Cost of Ownership (TCO) werden in dit voorstel ook meegenomen, om een goede vergelijking te kunnen maken van de voordelen m.b.t. outsourcing. Denk aan lagere maandlasten en IT-personeel dat vrijkomt om zich op andere taken te richten.

De expertise van Uniserver is een waardevolle toevoeging binnen onze organisatie, voornamelijk hun kennis m.b.t. core-networking. Core-networking was slechts één onderdeel van ons werk, waar dit voor Uniserver de core-business is. Firewalls toevoegen of weghalen, routers switchen en verbindingen maken, zijn concrete voorbeelden van taken die Uniserver van ons overneemt. De mensen die hier voorheen binnen onze organisatie mee bezig waren, kunnen nu elders worden ingezet.

Tijdens de overname stond er ook nog niet afgeschreven hardware. Voor een efficiënte overgang naar het nieuwe platform nam Uniserver deze hardware inclusief een premie over. De financiële middelen die hierdoor vrijgekomen zijn zetten wij in voor verdere innovatie.

Nog meer kwaliteit

Wij zijn erg tevreden over de overstap naar outsourcing van onze IT-infrastructuur. Klanten heb niets gemerkt van de migraties, maar ervaren wel de voordelen zoals meer snelheid en makkelijk op- en afschalen. Outsourcen betekent overigens niet loslaten, uiteraard houden wij de verantwoordelijkheid dat onze klanten de beste dienstverlening genieten. Ook samen met Uniserver blijft dit het uitgangspunt.
Meer weten over dit project? Lees het artikel van Uniserver waarin meer wordt verteld over het migratietraject en de next steps.

Deel dit artikel