Kennis

M365 Security Scan: verbeter jouw beveiliging

m365 security scan stepco

Cybercriminelen liggen op de loer. Al jaren zien wij deze risico’s vanuit onze specialisme toenemen, terwijl het voor een eindgebruiker ver van zijn bed lijkt te zijn. Gelukkig komt hier verandering in.

Cybercriminaliteit vormt een reëel risico

Tegen de meest simpele digitale aanvallen zijn zelfs de meeste organisaties niet bestand.
Criminele organisaties speuren met hackers het internet af en voeren gerichte aanvallen uit op doelwitten die losgeld kunnen betalen. De trend en verwachting is dat deze gerichte aanvallen de komende jaren alleen maar toe zullen nemen. Het is dus niet langer de vraag of maar wanneer jouw organisatie aan de beurt is en wordt getroffen door een cyberaanval van hackers.

Weerbaarheid vergroten met M365

Grote kans dat jouw organisatie met M365 (Microsoft 365) werkt. Wist je dat M365 een hoop instellingen biedt om de cyber weerbaarheid van jouw organisatie te vergroten? Security is een proces van continuous improvement. Het risico dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor cybercriminelen om met succes schade aan te richten door ontbrekende of foutieve configuraties is groot.

Stepco meet de status van beveiliging

Sinds kort scant Stepco actief de beveiligingsstatus van haar cloud klanten.
Tijdens deze scan wordt alle relevante technische informatie binnen de M365-omgeving uitgelezen. Door het geheel te toetsen middels gerenommeerde security benchmarks en het toepassen van best practices, meet Stepco de status van de beveiliging.

Het doel is de huidige en beoogde volwassenheid voor de “security posture” te definiëren en inzichtelijk te maken hoe de kloof gedicht kan worden. Vervolgens worden concrete, bruikbare aanbevelingen gedefinieerd, die het maturiteitsniveau op het gebied van cyberbeveiliging verbeteren.

Meer weten over de security scan?

Heb je vragen of wil je meer weten over de Microsoft 365 security scan? Onze specialisten helpen je graag verder! Laat een bericht achter via ons contactformulier of bel ons direct op +31 (0)88 44 55 000.

Deel dit artikel