11 juli 2023

Kennissessie: Onwetendheid en IT eindverantwoordelijkheden

Stepco, Poststraat 1 in Sittard

Wanneer je aan een gemiddelde IT professional vraagt of er verdacht of ongebruikelijk verkeer – onder andere door shadow IT – plaatsvindt binnen het bedrijfsnetwerk, is het antwoord hoogstwaarschijnlijk ‘dat valt wel mee’. Maar dat betekent niet dat het ook daadwerkelijk meevalt. De meerderheid heeft vaak geen flauw idee. Deze onwetendheid is een hardnekkige bedreiging voor veel organisaties. Buiten het feit dat het de veiligheid van jouw organisatie in gevaar brengt, ben jij als CEO of CISO eindverantwoordelijk. Ook als het misgaat. Daarom is een systeem dat waarschuwt voordat problemen ontstaan, van essentiële waarde voor jouw cyberveiligheid.

Graag nodigen wij jou uit voor onze kennissessie: ‘Onwetendheid en IT eindverantwoordelijkheden’

Datum: Dinsdag 11 juli 2023
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: Stepco, Poststraat 1 Sittard

Wat mag je verwachten?

Bijna alle organisaties verwerken gevoelige gegevens – persoonsgegevens, financiële informatie en medische dossiers – die niet bedoeld zijn voor onbevoegde ogen. Als organisatie heb je de verantwoordelijkheid om de digitale veiligheid te waarborgen en daarom moet je maatregelen nemen tegen cybercriminaliteit. Wanneer het toch mis gaat, is de directie aansprakelijk. Deze zorgplichten zijn van toepassing op zowel eigen medewerkers als andere bedrijven, instellingen, patiënten en consumenten. Wat houdt deze zorgplicht in? Wat vereist de wet- en regelgeving? En waar houdt het op voor de leverancier en begint het voor de afnemer? Dat bespreken we tijdens deze kennissessie.

Maar ook hoe een waarschuwingssysteem jouw organisatie ondersteunt en ontzorgt. Cybersecurity- en juridisch-specialisten behandelen vraagstukken over dit onderwerp.

Vraag en antwoord

Tijdens de sessie is er voldoende ruimte voor vragen. Wil je zeker weten dat we jouw vraag niet vergeten? Vermeld dan alvast jouw vraag in de aanmelding.

Aanmelden

Wil je verzekerd zijn van een plek tijdens deze sessie? Meld je snel aan, want het aantal plekken is beperkt.

Tot en met donderdag 6 juli kun jij je gratis aanmelden via onderstaand formulier.

Praktische informatie

De kennissessie vindt plaats bij Stepco in Sittard. We starten om 14.30 uur en het programma wordt afgesloten om 16.00 uur.

Stepco is gelegen in het multi tenant gebouw PITground en is ideaal gelegen nabij diverse uitvalswegen en direct naast het NS-station van Sittard. Op het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid voor auto (en fiets). Bij het oprijden van het terrein is links gelegenheid om te parkeren op de bezoekersparkeerplaats. Graag bij de intercom van de slagboom melden dat je voor de kennissessie van Stepco komt. Klik hier voor de routebeschrijving naar PITground Sittard.