16 mei 2023

Kennissessie: Compliancy, inzicht in naleving regelgeving

Stepco, Poststraat 1 in Sittard

Kennissessie: Compliancy, inzichten in naleving wet- en regelgeving

Elke dag hebben we te maken met security en compliance, zowel op privé als op zakelijk gebied. Cybercriminelen zijn namelijk continu op zoek naar nieuwe kwetsbaarheden om misbruik te maken van persoonlijke- en gevoelige gegevens. Om onszelf en onze organisaties beter te beschermen tegen deze vorm van criminaliteit, worden er steeds strengere eisen gesteld aan de verwerking en beveiliging van gevoelige gegevens.

Naast de strenger wordende wet- en regelgeving zijn organisaties – en individuen – steeds minder coulant naar bedrijven die steken laten vallen op dit gebied. Met de NIS2 richtlijn – gericht op cyberbeveiligingsrisico’s – die in 2024 van kracht wordt, neemt het belang van compliant zijn en blijven alleen maar toe.

Is jouw organisatie compliant?

Om jou hierin te ondersteunen, denken wij graag met je mee. Tijdens onze kennissessie ‘Compliancy, inzichten in naleving wet- en regelgeving’ voorzien wij je van informatie om de informatiebeveiliging binnen jouw organisatie te verbeteren en aantoonbaar compliant te worden.

Meld je gratis aan voor deze open kennissessie:

‘Compliancy, inzichten in naleving wet- en regelgeving’

Datum: dinsdag 16 mei
Tijd: van 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: Stepco, Poststraat 1 Sittard

Nakomen richtlijnen en normeringen

Informatiebeveiliging gaat onder andere over het aantoonbaar nakomen van de richtlijnen en normeringen waaronder ISO 27001, ISO 27017, NEN7510, GDPR, OWASP, DigiD, NCSC, PCI-DSS, BIO, SaMBO-ICT en de NBA-handreiking. Daarnaast is het enorm belangrijk dat duidelijk is hoe jouw organisatie handelt bij het signaleren van een afwijking bij een van deze normeringen.

Waarom zijn bepaalde kwetsbaarheden geaccepteerd en gedurende welke periode? Een auditor, accountant of andere belanghebbende dient bij het beoordelen en oplossen van deze kwetsbaarheden goede inzage te hebben, om te bepalen of jouw organisatie volledig ‘in control’ is.

Leer van experts op dit gebied, krijg praktische tips en wissel ervaringen uit met andere vakgenoten.

Vraag en antwoord

Er is gedurende de kennissessie voldoende ruimte voor vragen. Vermeld gerust alvast je vraag in de aanmelding, dan bespreken we deze tijdens de sessie.

Aanmelden

Wil jij deze kennissessie niet missen? Meld je snel gratis aan, want het aantal plekken is beperkt. Je kunt je tot en met dinsdag 9 mei aanmelden.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met je relatiemanager. Tot dan!

[mailerlite_form form_id=6]

Praktische informatie

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 16 mei bij Stepco in Sittard. We starten om 14.30 uur en het programma wordt afgesloten om 16.00 uur.

Stepco is gelegen in het multi tenant gebouw PITground en is ideaal gelegen nabij diverse uitvalswegen en direct naast het NS-station van Sittard. Op het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid voor auto (en fiets). Bij het oprijden van het terrein is links gelegenheid om te parkeren op de bezoekersparkeerplaats. Klik hier voor de routebeschrijving naar PITground Sittard.