Nieuws
| Security

Stepco heeft deze week de ISAE3402 assurance verklaring getekend!

Doordat ISAE3402 verplicht is voor financiële instellingen en accountants bij jaarrekeningcontroles wordt steeds vaker een ISAE3402 type II rapportage geëist. ISAE3402 is de internationale standaard geworden voor outsourcing. De eisen rondom deze certificering hebben betrekking op de beheersing van de aan ons uitbestede diensten. Het gaat hierbij om de manier waarop wij omgaan met de veiligheid en gegevens van bedrijven die gegevens aan ons toevertrouwen. We zijn trots dat we aan alle ISAE 3402 eisen voldoen en onze klanten op ons kunnen vertrouwen! Stepco verkreeg de ISAE3402 type II rapportage voor de clouddienst Stepco EasyIT.

Stepco heeft de ISAE3402 verklaring voor de clouddienst EasyIT over 2019 verkregen. NewDay IT Risk & Assurance Services, vertegenwoordigd door Alex Klaassen, heeft de verklaring samen met Bob Serneels en Jos van den Bergh van Stepco ondertekend. Externe auditors van NewDay IT Risk & Assurance Services hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over 2019 positief beoordeeld.

Stepco continueert hiermee de ISAE3402 type II verklaring. De verklaring werd in 2014 door Stepco het eerst opgesteld en afgegeven als een van de eerste bedrijven in de IT-branche. Hierdoor hoeven EasyIT klanten van Stepco hun IT-processen niet langer door hun eigen accountant te laten controleren.
Van links naar rechts: Alex Klaassen, Jos van den Bergh & Bob Serneels

Deel dit artikel