Kennis
| Infrastructure

Hoe richt je de IT in van een unieke plek waar werken, wonen en recreëren samenkomen?

Een duurzame, multifunctionele en toekomstgerichte plek, waar werken WORK, wonen STAY en recreëren SPARE samenkomen. Onder de naam PITground wordt het voormalige DSM-gebouw in Sittard door Mulleners Vastgoed omgetoverd tot een inspirerende verzamelplaats voor grote en kleine bedrijven. Van multinationals, tot zzp’ers. De indeling en inrichting van het pand bevorderen de onderlinge samenwerking en communicatie. Daar hoort een veilige IT-infrastructuur bij die perfect aansluit op haar ‘bewoners’ en bezoekers. Maar hoe richt je zoiets in?

Sander Stinne, relatiemanager van Stepco aan het woord:

De toekomst van het nieuwe werken
Een toekomstgerichte, veelzijdige en flexibele plek als PITground, heeft dito IT-voorzieningen nodig. Dat betekent dat er voldoende capaciteit moet zijn voor de bedrijven die in het pand gevestigd zijn, maar ook voor bezoekers. We hebben te maken met de schaalbaarheid van organisaties, de groeiende trend van hybride werken en heel belangrijk: de veiligheid van de infrastructuur. Allemaal aspecten waar we goed naar hebben gekeken bij dit project.

 

“Bedrijven verwachten tegenwoordig veel van een werkplek: kantoren worden beter gefaciliteerd en wij vertalen dat naar de juiste technologie.”

– Sander Stinne – Relatiemanager Stepco

 

Een infrastructuur die aansluit op ieders wensen
Bij Stepco benaderen we projecten niet vanuit de techniek, maar draaien we de zaken om. Wat hebben gebruikers nodig om optimaal hun werk te doen? Bij PITground hebben we dan ook niet alleen naar de wensen van de opdrachtgever gekeken, maar ook naar die van de huurders. Tijdens het voortraject en gedurende de uitvoering vond er intensief overleg plaats met alle betrokken partijen. Dat resulteerde in een infrastructuur die aansluit op ieders wensen en behoeften.

Nadruk op security
Naast het aanbieden van IT-diensten zijn we ook specialist op het gebied van security. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan de veiligheid van de IT-omgeving. Bijvoorbeeld door het realiseren van verschillende netwerken. Niet alleen voor de verschillende kantoorruimtes, maar ook de hybride – en openbare werkruimtes. Zodat medewerkers en gasten altijd en overal veilig kunnen werken.

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe IT-infrastructuur is het kantoorcomplex waar mensen en bedrijven elkaar ontmoeten helemaal klaar voor de toekomst. We hebben niet simpelweg voldaan aan de huidige standaarden en gebruikerseisen, maar er is ook gekeken naar wat er nodig is om een veilige en betrouwbare verbinding voor de komende jaren te garanderen.

Wilt u ook altijd en overal veilig kunnen werken? 

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat we voor u kunnen doen!
Neem contact op

Deel dit artikel