Kennis
| Workplace

Facilitaire zaken bij flexwerkplekken

Ron Mick Help-IT

Hoewel het misschien nog ver weg lijkt, zullen we straks geleidelijk aan weer terugkeren naar kantoor. Dat betekent dat er bij veel organisaties een hoop facilitaire zaken geregeld moeten worden. Bij Help-IT nemen onze Ron en Mick alle facilitaire IT-taken uit handen, van een grondige werkplekreiniging tot het uitrollen van IT-werkplekken. Zeker voor de toenemende flexwerkplekken ligt er nog veel werk bij organisaties, zo merkt Mick.

Flexwerkplekmanagement wordt de standaard
Steeds meer werkplekken zullen plaatsmaken voor flexwerkplekken. Waar een eigen werkplek voorheen voor velen de standaard was, is dit straks niet meer vanzelfsprekend. Met het hybride werken, zal er veel onbenutte ruimte overblijven. Zonde en veel te duur om deze ruimte aan te houden. Met slim flexwerkplekmanagement zullen organisaties een stuk efficiënter ingericht worden.

De gouden tips van Mick

1. Ruil uw oude hardware in
Vaste computers staan straks alleen maar in de weg. Dit is apparatuur die op dit moment nog best een leuk bedrag oplevert. Zet dit bedrag direct in als budget voor uw flexwerkplekken.

2. Verwijder alle data van oude computers
Staan er veel bedrijfskritische gegevens op de computers? De consequenties realiseert men vaak pas als het te laat is. Wees zeker van uw zaak en laat deze data gecertificeerd verwijderen.

3. Geen loshangende kabels meer
Uiteraard is een opgeruimde werkplek zonder loshangende kabels fijn, maar het is bovenal ook veilig. Loshangende kabels vormen regelmatig tot struikelobstakels. Met een kabelgoot worden de kabels slim opgeruimd. En zijn de kabels al even op leeftijd? Laat Ddeze dan opnieuw keuren met een NEN 3140 certificaat. Dan weet u zeker dat er geen brandgevaar op de loer ligt.

4. Reinig regelmatig uw IT-werkplek
De IT-werkplek is een bron van bacteriën. Met name bij flexwerkplekken is het regelmatig reinigen van een toetsenbord, muis en beeldscherm zeker geen overbodige luxe.

Hulp nodig bij uw werkplekbeheer?
Het team van Ron en Mick komt graag de handen uit de mouwen steken bij uw organisatie. Zij zorgen niet alleen voor het intensief reinigen van IT-werkplekken, maar ook voor het plaatsen, installeren en verhuizen ervan. En als zij er dan toch zijn, werken zij meteen alle kabels netjes weg en voeren zij de oude hardware gecertificeerd af. Kortom: Help-IT helpt!
Bel Mick direct via +316-20390078 of mail naar m.huising@help-it.nl.

Deel dit artikel