Nieuws

Bob Serneels blikt in de toekomst

Bob Serneels blikt in de toekomst

Interview door VKW Limburg met Bob Serneels, SEO bij Stepco sinds 2019.
Met veel lovende woorden vanuit VKW Limburg blikken we met Bob Serneels vooruit in de toekomst. ‘We willen vanuit de Stepco Group een nieuw verhaal schrijven in drie landen’, aldus Bob Serneels.
Nog net niet het achterste van zijn tong zien latend, deelt Bob Serneels met veel enthousiasme de plannen van Stepco. Hij droomt, als fiere Limburger, van internationaal ondernemerschap met lokale roots. Als non-informaticus streeft hij ernaar om mensen voorop te zetten in de digitale evolutie. ‘Niet de techniek, maar de oplossingen waarmee de mensen werken maken het verschil’, zo vertelt Bob Serneels.

Niet meer dromen, maar doen

Na een mooie carrière was de lokroep richting het ondernemerschap te sterk. Bob Serneels ruilde anderhalf jaar geleden zijn job als Commercieel Directeur bij Luminus in om als CEO en deels ook als medeaandeelhouder aan de slag te gaan bij Stepco, met hoofdzetel in Ittervoort in Nederlands Limburg, vlak bij de grens in Maaseik.
De Stepco Group, bestaande uit het Nederlandse Stepco en het Duitse Twinsec, levert diensten op het gebied van cyber security, cloud en workplace management en focust op KMO-klanten in de Euregio (Nederland, Duitsland en België). De groep genereert met een 100-tal mensen een omzet van 17 miljoen euro met in 2020 een Ebitda van 15%. Dit lijkt nog lang niet de grens voor het ondernemende Stepco. De lijnen met Nederland zijn kort, waarom Bob Serneels dan ook verwacht dat ook deze grenzen op korte termijn zullen vervagen.

IT gaat niet over techniek

Bob Serneels vertelt: ‘Dat ik als CEO zelf geen informaticus ben, zie ik als een voordeel. Het grootste misverstand van IT is immers dat het gaat over techniek, dat is niet zo. IT gaat over oplossingen; oplossingen gecreëerd door mensen. De IT wereld staat vol van evolutie en verandering. Onze klanten zoeken begeleiding in deze uitdaging, om zich te kunnen focussen op hun core business. Vanaf het moment (anderhalf jaar geleden) dat ik CEO en medeaandeelhouder werd, heb ik hierop de focus gelegd. Stepco wil een betrouwbare en ervaren partner zijn die met échte mensen échte oplossingen zoekt en de klant optimaal ontzorgt.’
En die scherpe focus zorgde voor een noodzakelijke turn-around. De omzet in het coronajaar 2020 is stabiel gebleven en de Ebitda ging zelfs maal 1,6! En die geslaagde koerswijziging in 2020 vormt meteen ook de aanzet voor grote ambities in 2021.

Serneels vertelt verder: ‘De recente contractverlenging voor een extra vijf jaar met onze grootste Belgische klant duwde ons sterk in de richting om in Vlaanderen actief te worden met een eigen team en vestiging. We willen vanuit de Stepco Group een nieuw verhaal schrijven in de drie landen. Bovendien zijn er concrete fusieplannen voor een nieuw bedrijf met een nieuwe identiteit. Omdat nog niet alles rond is kan ik nu helaas nog niet het achterste van m’n tong laten zien, maar als fiere Limburger droom ik van een vestiging in eigen regio.’
Wordt vervolgd…!

Deel dit artikel