Interview

“Bij Stepco ligt de lat hoog. Dat kan ook niet anders”

Altijd up-to-date zijn en vooruitlopen in cybersecurity en IT is voor Stepco dagelijkse kost. Technologische ontwikkelingen bieden hier alle mogelijkheden, en deze optimaal benutten kan alleen met de beste medewerkers of, zoals HR-manager Loes Vaessen omschrijft: “Vitale toppers die mee willen groeien en zich uitgedaagd voelen om bij te blijven in de cybersecurity en de IT.”

Over vitaliteit en energie

Loes is sinds 2020 HR-manager bij Stepco. Hier waakt zij samen met de teammanagers over het welzijn van de medewerkers. “Over vitaliteit hoor je tegenwoordig veel en wij maken er werk van. Vitaliteit is een vorm van levensenergie. Die heb je niet alleen fysiek, maar ook mentaal: ’s ochtends fris opstaan, er een beste dag van willen maken, creatief zijn maar ook op tijd kunnen afschakelen. Zulke positieve energie heeft niet alleen een goede uitwerking op jezelf, maar werkt ook aanstekelijk op anderen. Dat is wat wij graag zien.”

Pulse survey meet de hartslag van het bedrijf

“Vitaliteit meten wij onder meer met pulse surveys. Dit zijn korte tevredenheidsonderzoeken onder onze medewerkers, drie per jaar. Zij reageren dan op tien stellingen. Zo krijgen wij goed inzicht in de mate van tevredenheid, en daarmee in de ‘hartslag’ van onze organisatie. Hun reacties bieden volop houvast om te sturen op verbetering. Wij merken dat onze medewerkers de surveys op prijs stellen. Tijdens een volgende stap vergelijken we de resultaten met andere organisaties in onze branche. Zo krijgen wij diep inzicht in werknemerstevredenheid bij Stepco.”

Betrokken teammanagers

Medewerkers stimuleren houdt in dat je ze zo maatgericht mogelijk begeleidt. “Opdrachtgevers eisen dat wij de lat zo hoog mogelijk leggen. Daarvoor proberen wij onze medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren. De pulse surveys zijn daarbij een goed middel. Maar het zou niet kunnen zonder de teammanagers. Zij zijn enorm belangrijk voor Stepco. Ze zijn betrokken bij het welzijn van de medewerkers en staan hen waar mogelijk bij, door voldoende één-op-één tijd te bieden, te luisteren naar wat speelt en door samen de stip op de horizon te zetten. Het zijn belangrijke en persoonlijke zaken.”

Privétijd is belangrijk

Gevraagd of ze tips heeft voor organisaties of andere HR-specialisten, denkt Loes even na. Dan: “De lijntjes tussen werk en privé zijn soms flinterdun. Maar privétijd is belangrijk. Gun medewerkers dus hun privéleven. Dan mag je best vragen om bij piekdrukte eens extra bij te springen. Zorg er ook voor dat de deur altijd openstaat, en dat mag je letterlijk nemen. Voorkom tenslotte dat het werk energie gaat vreten. Je hebt het als organisatie allemaal zelf in de hand.”

Kennissessies met pizza

Bij Stepco geven de medewerkers zelf sturing aan hun loopbaantraject, wanneer zij willen gasgeven en wanneer zij meer tijd nodig hebben. “Wij hebben als Stepco veel te bieden: opleidingen, coaching, kennissessies – vaak mét pizza -, sporten in ons eigen pand en vooral de mogelijkheid om samen de koers voor de toekomst uit te stippelen. Dit pakket slaat aan, merken wij aan onze medewerkers. Het draagt bij aan een vitale, pro-actieve houding. Die maakt dat wij onze positie als koplopers in IT en security elke dag weer waarmaken.”

Wil je meer informatie over hoe Stepco het regelt met de medewerkers, of over werken bij Stepco? Neem dan contact op.

Deel dit artikel