Kennis, Nieuws

Het belang van ISAE 3402 (Type II) certificering voor kwaliteit en beveiliging

Het is tegenwoordig een gangbare praktijk voor organisaties om hun IT en andere bedrijfsprocessen uit te besteden. Deze aanpak stelt organisaties in staat om hun focus te leggen op hun kernactiviteiten en te profiteren van de gespecialiseerde expertise van dienstverleners zoals Stepco.

Niettemin blijven er zorgen bestaan over informatiebeveiliging en privacy bij het uitbesteden van deze vitale processen. ISAE 3402-certificering biedt een oplossing voor deze zorgen. Het is een van de weinige externe certificeringen waarbij maatregelen ook daadwerkelijk op werking worden getoetst. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van ISAE-certificering en waarom het een must is voor zowel organisaties als hun vertrouwde IT-partners.

ISAE 3402 verklaring

ISAE 3402 is een internationale certificering voor het beoordelen van interne beheersingssystemen in organisaties, relevant voor diensten zoals gegevensverwerking, financiële transacties en IT-beheer. Het biedt klanten en stakeholders vertrouwen door inzicht te geven in interne beheersing. Er zijn twee rapporttypes: Type I evalueert ontwerpeffectiviteit op een specifiek moment, terwijl Type II operationele effectiviteit gedurende een periode beoordeelt.

Stepco heeft onlangs de ISAE 3402 (Type II) verklaring voor het jaar 2022 ontvangen. Deze certificering, uitgereikt door de onafhankelijke auditor Avensus IT Audit & Assurance, benadrukt  de voortdurende toewijding van Stepco aan het handhaven van de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, integriteit en beveiliging in haar dienstverlening.

Deze belangrijke ISAE 3402 (Type II) verklaring biedt aanzienlijke voordelen voor zowel jouw organisatie als voor onze interne organisatie. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Voordelen voor jouw organisatie

  • Als organisatie kun je met vertrouwen zakendoen met Stepco, omdat de diensten worden ondersteund door een solide en beoordeeld IT Governance systeem.
  • De ISAE 3402-verklaring biedt transparantie in de effectiviteit van Stepco’s interne controles, wat bijdraagt aan een beter begrip van de geboden diensten.
  • Deze externe beoordeling stelt jouw organisatie in staat om tijd en middelen te besparen, omdat er vertrouwd kan worden op de gevalideerde processen van Stepco.
  • Het feit dat Stepco regelmatig wordt geauditeerd en voldoet aan internationale standaarden draagt bij aan het verminderen van risico’s van operationele en compliance-risico’s.
  • In sectoren waar het voldoen aan regelgeving verplicht is, kunnen aanzienlijke voordelen behaald worden uit de ISAE 3402-verklaring van Stepco.

Naast dat het dus aanzienlijke voordelen biedt voor jouw organisatie, biedt het ook voordelen voor Stepco.

Voordelen voor Stepco

  • De ISAE 3402-verklaring bevestigt dat Stepco gedurende het hele jaar 2022 effectieve controles heeft geïmplementeerd en gehandhaafd, waardoor het vertrouwen en de geloofwaardigheid van het bedrijf worden versterkt.
  • Het uitvoerige auditproces heeft Stepco aangezet tot een kritische evaluatie van haar interne controles, resulterend in versterkte procedures en een verhoogde operationele efficiëntie.
  • Dankzij deze certificering kunnen klanten met vertrouwen zakendoen met Stepco, wetende dat er een grondig en erkend auditproces heeft plaatsgevonden, wat minder noodzaak voor eigen audits.

Vertrouwen en kwaliteit

In 2021 kreeg Stepco ook een goedkeurende ISAE 3402 (type II) verklaring. Met het ontvangen van de ISAE 3402 Type II-verklaring voor 2022 hebben we weer een belangrijke stap gezet in de toewijding aan het vertrouwen van onze klanten en het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien heeft Stepco de ISO 27001-certificering behaald, wat aantoont dat ons IT Governance systeem voldoet aan markteisen en toekomstgericht is ontwikkeld.

Stepco blijft zich inzetten voor excellentie en blijft vooroplopen op het gebied van kwaliteit, integriteit en beveiliging in al onze diensten. Stepco, security driven IT.

Wil je meer weten over onze ISAE 3402 (type II) verklaring? Of heb je een andere vraag voor onze security professionals? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit artikel